Skip to main content

Lekkage opsporen? Neem direct contact op!

  Vloerverwarming lekkage

  Een lekkage in uw vloerverwarming heeft meestal desastreuze gevolgen voor uw bestaande vloer. Om de lekkage te vinden moeten normaal grote delen van de vloer opengebroken worden met alle gevolgen van dien.

  Met Lekdetectie Specialist is dit niet meer nodig. Wij kunnen met onze thermo grafische apparatuur een lekkage tot op enkele centimeters nauwkeurig lokaliseren. Dit betekend dat maar een zeer gering stuk van de vloer opengebroken hoeft te worden. Dit scheelt in herstelkosten en vaak is het herstel onzichtbaar.

  Thermografie voor lekdetectie in de vloerverwarming

  Nauwkeurige detectie van een vloerverwarming lekkage

  Omdat een lekkage in de vloerverwarming verstopt zit onder de vloer, is het voor iemand zonder ervaring of detectiemiddelen ingewikkeld om te bepalen waar het lek exact zit. Bij de Lekdetectie Specialist hebben we echter alle ervaring én de middelen in huis om het lek snel op te sporen. Dat doen wij o.a. door gebruik te maken van de volgende technieken:

  • Thermografie
   Met infraroodcamera’s kunnen we temperatuurverschillen in de vloeroppervlakte detecteren. Een lekkage kan namelijk leiden tot afwijkingen in de temperatuurpatronen, waardoor het mogelijk is om de locatie van het lek te identificeren.
  • Ultrasone detectie
   Een lekkage genereert een bepaald afwijkend geluid. Onze specialist kan met behulp van ultrasone apparatuur dit soort afwijkende geluiden detecteren en zo het lek lokaliseren
  • Traceergas
   Door de leidingen van de vloerverwarming te legen en deze vervolgens te vullen met traceergas, kunnen we de locatie ook vrij nauwkeurig bepalen. Het gas zal ontsnappen op de plaats van het lek en door een gasmeting te doen, kunnen we die plaats exact bepalen. Het gas dat we gebruiken is overigens niet schadelijk en bestaat uit een mengsel van waterstofgas en stikstofgas. 

  Voorkom een grote schadepost en laat ons uw lekkage detecteren

  Verkleuren de voegen in uw vloer? Heeft u last van optrekkend vocht in de muren? Of merkt u dat de druk in uw cv-installatie steeds te laag is? Dan is er mogelijk sprake van een lekkage in uw vloerverwarming. Twijfel niet en schakel ons zo snel mogelijk in om het lek te detecteren. Zo voorkomt u dat de schade groter wordt.