Skip to main content

Lekkage opsporen? Neem direct contact op!

  Lekkage badkamer.
  Lekkage badkamer opsporen met kleurstoftest.

  Badkamer lekkage

  Heeft u last van een lekkage in uw badkamer? Wanneer dit niet tijdig aangepakt wordt, kan dit voor veel schade zorgen in o.a. muren, vloeren of plafonds. In badkamers komen diverse waterleidingen en afvoeren bij elkaar en hier kan altijd ergens een probleem ontstaan.

  Daarnaast zijn loszittende tegels, slecht voeg- of kitwerk in de natte ruimte van de badkamer een veel voorkomende oorzaak van een badkamer lekkage.

  Het schadebeeld van een lekkage kan echter een totaal ander beeld geven van de oorzaak dan u verwacht. Wanneer de zichtbare waterschade zeer groot is, verwacht u waarschijnlijk een groot lek. Vaak gaat het om een klein lek dat lange tijd niet werd opgemerkt. Pas wanneer de muren verzadigd zijn met water ontstaat er zeer snel grote, zichtbare schade aan de muren en plafonds.

  Bij lekdetectiespecialist.nl hebben wij alle technische kennis en ervaring in huis om uw badkamer lekkage snel op te sporen. Wij gebruiken verschillende technieken om de lekkage in uw badkamer op te sporen:

  • Visuele inspectie
  • Vochtmeting
  • Kleurstoftest
  • Endoscopie
  • Druktest
  • Rookproef
  • Thermografie
  • Akoestische test
  • Traceergastechniek

  Wat u zelf kunt doen

  1. Controleer het voegwerk van wand- en vloertegels
  Controleer het voegwerk van de wand- en vloertegels met behulp van een schilmesje om te beoordelen of dit nog goed is. Loszittend of ontbrekend voegwerk kan vocht doorlaten en de lekkage in de badkamer veroorzaken. Kun je met een schilmesje tussen de tegel en het voegwerk komen? Dan heb je de oorzaak gevonden.

  2. Controleer de kitnaad
  Controleer de kitranden ook met behulp van een schilmesje. Kun je met een mesje tussen de kitnaad en een badkamertegel komen? Dan houdt de kitnaad het vocht niet meer tegen en ontstaat er hoogstwaarschijnlijk een lekkage in de badkamer. Onze meettechnieker kan na een uitgebreid onderzoek precies aangeven waar het lek zich bevindt.

  Contact

  Neem zo snel mogelijk contact met ons op als u een badkamerlekkage heeft. U ontvangt altijd binnen 24 uur een rapportage met onze bevindingen en de oplossing, zodat de loodgieter gericht te werk kan gaan.