Skip to main content

Lekkage opsporen? Neem direct contact op!

  Lekdetectiebedrijf

  Bent u op zoek naar een lekdetectiebedrijf? Heeft u een lekkage maar weet u niet precies waar? Of moet er met spoed een lek gerepareerd worden? De Lekdetectie Specialist lokaliseert alle lekkages snel en nauwkeurig en voert ter plekke de reparatie uit. Is er spoed bij? U kunt ons 24 uur per dag bereiken.

  Lekdetectiebedrijf voor heel Brabant

  Als lekdetectiebedrijf gevestigd in Waalre, helpen we u bij het opsporen en repareren van lekkages door heel Brabant. U kunt daarbij denken aan zowel gas- als waterlekkages in en om het huis. Zoals bijvoorbeeld:

  Het is belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk op te sporen om grotere schade te voorkomen. Een lek begint vaak klein maar bij verwaarlozing kunnen de problemen snel groter worden, met alle (financiële) gevolgen van dien. Voorkom hoge kosten voor reparatie en herstel van de schade, en laat de Lekdetectie Specialist de oorsprong van het lek snel lokaliseren.

  Verschillende lekdetectie technieken

  Elk lek vereist zijn eigen aanpak. Een lekkage in de vloerverwarming bijvoorbeeld, sporen we op een andere manier op dan een daklekkage of een zwembadlekkage. Zeker als het lek verborgen is onder een vloer of in een muur, zijn moderne opsporingstechnieken belangrijk. Dat voorkomt namelijk veel onnodig hak- en breekwerk, wat ook weer een boel extra kosten met zich mee zou brengen. Door met speciale thermografische apparatuur te werken, kunne we het lek tot op enkele centimeters nauwkeurig vaststellen.

  Technieken die we veel gebruiken zijn:

  • Akoestische lekdetectie (traditioneel, maar effectief: luisteren met een stethoscoop naar de ruisfrequentie in muren).
  • Kleurstoftest: met een ongevaarlijke en niet schadelijke kleurstof injecteren we leidingen. Waar de kleurstof zichtbaar wordt, bevindt zich het lek.
  • Endoscopie, voor lekdetectie op moeilijk bereikbare plekken in kanalen en leidingen (bijvoorbeeld onder de douchebak of in de spouwmuur).
  • Infrarood, waarmee we warmteverschillen kunnen meten. Handig bij bijvoorbeeld vloerverwarming of cv leidingen, maar ook elektrische leidingen.
  • Camera inspectie: dit is vooral nuttig bij het opsporen van lekkages in de afvoerleiding.

  Kijk voor een volledig overzicht met uitleg over de verschillende technieken onder Lekdetectie Technieken.

  Lekdetectiebedrijf voor opsporing én oplossingen

  Is er waterschade ontstaan door het lek? Misschien is uw woning vol met water gelopen na een zware regenbui of naar aanleiding van een flinke lekkage aan de waterleiding. Ook ontstane vochtplekken in muren, plafonds en vloeren dienen zo snel mogelijk weer droog te worden. Wij zorgen er niet alleen voor dat het lek verholpen wordt; we kunnen u ook helpen bij het drogen van de getroffen plekken. We zetten daar verschillende soorten apparatuur voor in, zoals een heater, een condens droger of een blower. Onze specialisten installeren de apparatuur die nodig is en pas als na een vochtmeting blijkt dat het verantwoord is, worden de spullen weer opgehaald.

  Meer informatie en contact

  Wilt u meer weten over alle diensten die wij als lekdetectiebedrijf te bieden hebben? Neem dan gerust even contact met ons op. Heeft u een lekkage? Bel ons op 040-2421234 of stuur ons een bericht. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook op zon- en feestdagen. Dus heeft u een spoedgeval, aarzel dan niet en bel ons direct!